Programma's

Brukx & Kempen - 'Kabbelen' < Huidig programma

Brukx en Kempen willen niet dat het kabbelt, het moet vooruit en snel, ze willen smeden wat nog heet is, het hek moet van de dam, de boog altijd gespannen, de daad moet bij het woord, desnoods naar de filistijnen, maar ze moeten hebben bestaan. Ze moeten hebben bestaan!

Als Kempen aan Brukx vraagt: “Weet je wat mij erg lijkt?” is het leed eigenlijk al geschied. Brukx en Kempen gaan vervolgens min of meer op zoek naar de zin van het bestaan, maar heeft dat wel zin? De argeloze bezoeker loopt hoe dan ook het risico als een beter en gelukkiger mens huiswaarts te keren!

Kabbelen is het tweede programma van cabaretduo Brukx en Kempen. Na drie seizoenen het programma 'Sjoelen' te hebben gespeeld komen Brukx en Kempen nu met hun tweede avondvullende programma: 'Kabbelen'. Een programma doorspekt met mooie en grappige liedjes, snelle dialogen, passievolle monologen, een vleugje dichtkunst, nutteloze woordgrappen en voor de liefhebber wellicht een boodschap.

Anderen over Brukx en Kempen:

“Energiek duo dat het publiek direct op de huid zit” (dagblad de Stentor)

“Goede overgangen van tekst naar liedje en andersom” (juryrapport Festival CabareteSKE)

“Grappige afwisselende act die muzikaal goed wordt gedragen” (juryrapport Deltion Cabaret Festival)

“Brukx en Kempen vielen op door hun doorwrochte podium presentatie, professionaliteit en muzikaliteit. Brukx is snel en vaardig in zijn verhaal en zijn grappen” (juryrapport Camuz Kleinkunst Festival)

Brukx & Kempen - 'Sjoelen'

Dan nu Brukx en Kempen… Aan het begin van een glanzende carrière of nu al het begin van het einde? Brukx en Kempen staan klaar voor een nadere kennismaking met het publiek en verheugen zich nu al op de onvermijdelijke reünie.

 

Brukx en Kempen… Hebben ze elkaar en het publiek wat te vertellen? Slagen ze erin om de zin uit de onzin te filteren? Gaan ze tot op het bot of blijft het oppervlakkig? Zijn ze geloofwaardig of vallen ze door de mand? Gaan ze voor de vorm of gaan ze voor de inhoud? Is het absurdistisch of is het realistisch? Zijn ze muzikaal of kraken ze alleen maar valse noten? Zijn ze sexy of zijn ze afstotend? Zijn ze vrijgezel of zijn ze al vergeven? Veel vragen…nu de antwoorden nog…

 

Brukx en Kempen gaan in hun programma 'Sjoelen' op ontdekkingsreis langs vriendschap, geloof en idealen. En geven tussendoor antwoord op dringende vragen als: "Kun je leren tutoyeren?" en "Wel of niet onbeperkt spare-ribs eten?" Gewapend met piano en sjoelbak nemen zij bezit van het podium, maar ze vinden het niet erg als het publiek ook leuk is.

 

John Brukx speelde eerder solo de avondvullende programma's: 'Daar zit een luchtje aan...' en ‘UITBURGEREN’   Robert Kempen vormde met Patrick Spekman het duo 'De Spekmennen'. Zij speelden eerder het avondvullende programma 'Spek en Bonen'.

 

John Brukx - 'Uitburgeren'

 

John moet er echt even tussenuit. Hij wil UITBURGEREN !!! Want John heeft het nu toch echt even gehad met...ja met wat eigenlijk? Van metamorfoses tot knoop in je zakdoek. Van klapschaats tot politiek. Van kinderen tot dierenliefde. En van afritsbroeken tot bovenburen. Er komt steeds meer, maar John vindt het steeds minder. Hij wil dromen, maar blijft klaarwakker. John moet er echt even tussenuit.  Op zoek naar een plek waar hij de rust vindt om zich eens goed kwaad te maken. En wie weet tot wat voor moois dat allemaal kan leiden…

 

‘UITBURGEREN’ is het tweede soloprogramma van John Brukx.

Daar zit een luchtje aan…’ was de titel van het eerste soloprogramma.

 

John Brukx - 'Daar zit een luchtje aan...'

 

John plaatst vraagtekens bij zijn verleden, zet kanttekeningen bij het heden en heeft twijfels over de toekomst. En dat hij bij zijn overpeinzingen wat vreemde zijpaden inslaat is eigenlijk alleen maar prettig. Hoe zouden we anders te weten komen hoe je als hoogbegaafde kleuter op een hottentottententententoonstelling kunt belanden of waar de verwondering vandaan komt of een penis wel of niet in een oor past of waarom je John beter geen geboortekaartje kunt sturen of hoe te kiezen uit allerlei type vrouwen of hoe het komt dat een niet kakkend vogeltje ontroert of wat de relatie is tussen bejaarden en goudvissen.Valt er binnen dit alles nog een rode draad te ontdekken?

 

Jazeker en de onvermijdelijke eindconclusie zal dan zijn:

'John Brukx??? Daar zit een luchtje aan…'