Nieuws

3 september 2012 - Na een hele lange pauze zijn we weer begonnen met het schrijven en repeteren van nieuw materiaal. Dit heeft meteen drie nieuwe liedjes opgeleverd waar nog wel aan geschaafd gaat worden, maar het goede nieuws is dat we er weer erg veel plezier in hadden en tevreden zijn met de kwaliteit van de nieuwe liedjes. Dat laatste zegt overigens niks, want misschien zijn we wel gewoon heel erg snel tevreden...

18 december 2011 - The return of the Spekmennen !!! Zondag 8 januari en maandag 9 januari zal Robert weer het podium betreden in Theater Camuz in Leidschendam. Samen met Patrick Spekman zal hij de Spekmennen weer later herrijzen tijdens twee bijzondere voorstellingen die in het teken staan van Patrick Spekman zijn boekpresentatie: In de schaduw van een gek. Bezoekers van deze voorstellingen verzekeren zich meteen van een exemplaar van dit ongetwijfeld mooie boekje. Nieuwe liedjes van de Spekmennen, mooie verhalen en hilarische sketches. Meer info: www.spekmen.nl

23 oktober 2011 - Brukx & Kempen? Bestaan die nog dan? Volgens de laatste medische check is er geen reden tot ongerustheid...ze bestaan nog! Hebben ze dan een sabbatical? Als we zouden weten wat dat is, dan zou het wellicht een optie zijn. Feit is wel dat we even gas terug hebben genomen om in alle rust te gaan werken aan nieuw materiaal. Wil overigens niet zeggen dat we het niet leuk vinden om op verzoek het programma Kabbelen of Sjoelen nog eens te komen spelen...ook willen we best een feestje komen opvrolijken met piano en sjoelbak...dan blijven we zelfs nog even kabbelen na afloop...maar keep the faith...we'll be back!

28 maart 2011 - Het was leuk in PePijn!!! Iedereen die er was...bedankt voor het enthousiasme !!! Zowel tijdens als na de voorstelling was het erg leuk! Tamara viel de eer de beurt om als eerste plaats te nemen onder de schemerlamp (wat een talent!), Claudia deed erg haar best om ook even het podium op te mogen (en zong gelukkig niet mee...) en zelden hebben we iemand smakelijker horen lachen dan die man op rij 1 :-)

13 februari 2011 - De reprise van het programma 'Kabbelen' 19 maart in theater PePijn is volledig UITVERKOCHT

1 februari 2011 - Na een geweldig leuk optreden in my old hometown Ravenstein - MADHOUSE...bedankt voor een geweldige avond and keep the soos alive! - zijn we ons nu langzaam maar zeker aan het opmaken voor de reprise van 'Kabbelen' in ons 'thuistheater' PePijn. Werden we bij de premiere al getrakteerd op twee uitverkochte zalen...dit keer zal het niet veel anders zijn. Voor iedereen die er nog bij wil zijn... de laatste 15 kaarten zijn inmiddels in de verkoop (!)

25 oktober 2010 - Nu het buiten toch echt te koud begint te worden voor de terrasjes, wordt het weer tijd dat we de theaters in gaan duiken. Te beginnen met volgende week, want dan staan de audities voor het Amsterdams Kleinkunst Festival voor de deur. Wat we tijdens de auditie gaan spelen is ook voor ons nog een verrassing :-)

11 december zullen we onderdeel zijn van een wel heel erg speciale editie van het Deltion Cabaret Festival in Zwolle. Nieuwsgierig? Lees het nieuws op de website van het Deltion Cabaret Festival en zorg dat je erbij bent!

Waar je trouwens ook bij moet zijn, dat is bij de reprise van 'Kabbelen' in ons 'thuistheater' PePijn in Den Haag! 19 maart 2011 staat de reprise op de planken in Theater PePijn. Dat lijkt nog ver weg, maar de kaartverkoop is inmiddels begonnen. Informatie over de kaartverkoop is natuurlijk te vinden op de website van Theater PePijn. Wij zullen er zijn! Jij ook?

4 mei 2010 - Nou wil een optreden weleens wat uitlopen, een minuutje of drie, maar een half uur uitloop is ons nog nooit overkomen. En ach, eens moet de eerste keer zijn. De credits voor deze prestatie gaat naar het publiek van Mach theatercafe in Hellevoetsluis. Het gaat te ver om te zeggen dat Hellevoetsluis massaal uitliep voor Brukx & Kempen, maar degenen die er wel waren hadden er meer dan zin in. Niet iedereen vindt het leuk om op het podium te komen tijdens de voorstelling, maar in Hellevoetsluis krijg je ze er bijna niet meer vanaf. Geweldige avond!

En dan nu gaan nadenken wat te spelen in my old hometown Ravenstein! Spelen in een feesttent...het blijft een uitdaging...ben je 22 mei in de buurt: cabaretbenefiet voor stichting Opkikker met Mark v.d. Veerdonk, Theo van Duren en Brukx & Kempen.

Regelmatig de vraag gekregen van mensen die de start van Kabbelen hebben gemist in PePijn of we nog een keer in PePijn staan met Kabbelen. Het antwoord kunnen we nu geven en je hebt nog tijd om te stofzuigen voordat je in de auto stapt: 19 maart 2011 de reprise van Kabbelen in theater PePijn in Den Haag.

14 februari 2010 - Zaterdag 20 februari zullen we Sieneke en Pierre Kartner in het zonnetje gaan zetten tijdens het open podium van theater Camuz in Leidschendam. Dit absolute hoogtepunt van de avond zal ruim 1 minuut gaan duren (wat ons betreft geen moeite teveel voor deze nationale helden)! En het mooie is dat jij daarbij kunt zijn, want je kan er gewoon een kaartje voor kopen en daarvoor krijg je dan 5 verschillende optredens. Nou als dat niet leuk is!

 7 februari 2010 - Mijn allereerste echte optreden was op het open podium van Theater Camuz (toen nog in Voorburg) en sindsdien is dit altijd een theater geweest waar ik met plezier speel. Dus het is dan ook erg leuk om te melden dat we 20 februari weer een keer spelen op het open podium van Theater Camuz (inmiddels alweer een aantal jaren op de Damlaan in Leidschendam). De optimist zal zeggen: "Wat leuk voor jullie!", de sarcast zal zeggen: "Nou dan ben je al die jaren ook niets opgeschoten!". Of zoals collega Miel Verstappen dat ooit zo treffend zei: "John Brukx al 15 jaar een aanstormend talent!" Het is in ieder geval alweer een tijd geleden dat we een open podium hebben gespeeld, maar we hebben er zin in! Al hebben we nog geen idee wat we gaan spelen die avond...                                                              

3 januari 2010 - Allereerst iedereen een geweldig 2010 gewenst! Wij hopen in ieder geval 2010 weer Kabbelend door te komen!

Er staan ook weer wat leuke dingen op stapel. 8 januari spelen we in de Cabaretpoel in Emmen een half uur van ons programma Kabbelen. De rest van de avond zal worden gevuld door drie andere cabaretacts. 10 januari spelen we samen met Alex van Holstein een dubbelprogramma in Utrecht. We zullen in Utrecht nog een keer het programma Sjoelen gaan spelen. Waarom? Omdat we dat leuk vinden! En 8 maart zal ik (John) sinds lange tijd weer eens alleen op het podium staan tijdens de Comedy Slam. De comedy slam is een stand-up comedy festival. Ik mag 8 maart in Heemskerk de avond afsluiten als gastact van de avond.

1 november 2009 - Wat was het weer leuk in het altijd gastvrije Theater Musica gisteravond! We hebben met ontzettend veel plezier gespeeld gisteren en gezien de reacties na afloop waren wij niet de enige die het leuk vonden. De veranderingen en toevoegingen in het programma zaten goed op hun plek en kregen de reacties waar we op hoopten. Na afloop heerlijk nagenieten met onze 'roadies' in het cafe om de hoek. Zowel het optreden als de Ouzo in het cafe smaakt naar meer!

3 oktober 2009 - Brukx & Kempen? Leven die nog dan? Yes! Brukx & Kempen are still alive! We zijn wat traag gestart dit seizoen, maar zijn nu hard op weg om de schade in te halen. Er is weer volop gesleuteld aan het programma Kabbelen en met nieuw elan zullen we dan ook het podium gaan bestijgen en wel op zaterdag 31 oktober in theater Musica te Rotterdam. Kaarten  zijn te reserveren via telefoonnummer: 010-4371361. Komt allen!

26 maart 2009 - De glazen zijn gespoeld, de bloemen staan in de vaas, de vloer geveegd, het podium klaar voor de volgende, de ballonnen leeg ... maar wat hebben we een fantastisch première weekend gehad daar in Theater PePijn! Beide avonden vol en mede daardoor heerlijk gespeeld! Iedereen ontzettend bedankt voor de komst, de lach, de complimenten (die nog steeds binnenkomen via allerlei kanalen) en hopelijk tot een volgende keer!

13 maart 2009 - Nog een week voor de première, de spanning neemt toe, nog een laatste regiedag te gaan, de laatste punten op de i en dan gaan we eindelijk van start met het programma Kabbelen! De voorstelling van zaterdag 21 maart is inmiddels uitverkocht (waarvoor onze dank). Voor zondag 22 maart zijn er nog slechts enkele kaarten beschikbaar, het kan dus nog…

19 januari 2009 - Het is nooit te laat voor de beste wensen…de beste wensen dus! Ondertussen zijn wij alles behalve aan het Kabbelen… De ruwe versie van het nieuwe programma zo goed als klaar, het herschrijfproces gaat echter onverminderd door, de regiesessies zijn begonnen, de kaartverkoop voor de première loopt en natuurlijk vinden we het leuk als je daar bij bent (we kunnen het niet vaak genoeg melden: 21 en 22 maart theater PePijn, Den Haag – kaartverkoop: www.Theater-pepijn.nl ). En dan zou je toch denken dat Robert geen tijd meer heeft voor het maken van een Brukx & Kempen hyves… maar zie daar, vanuit het niets verschenen: www.brukxenkempen.hyves.nl Toegankelijk voor iedereen, hyver of geen hyver. We hopen nu dan toch ook echt binnenkort werk te maken van onze filmpjes… stay tuned!

18 december 2008 - Brukx en Kempen volledig uitgesjoeld op het Deltion Cabaret Festival! Als je dan toch voor de allerlaatste keer je programma Sjoelen gaat spelen, dan kun je dat maar beter voor een 1000-koppig publiek doen. Het was waanzinnig! Het publiek had er erg veel zin in en wij ook en dus werd het een 50 minuten durend feestje op het podium. Geweldig om op zo'n manier te kunnen stoppen met je programma en Deltion 2008 te mogen openen. Op de site van Deltion Cabaret Festival staat te lezen: "Het publiek laat zich onmiddellijk de cabaretsfeer binnenzuigen met een uiterst verzorgd openingsoptreden door de gastartiesten Brukx & Kempen." Organisatie en publiek bedankt voor een weergaloze avond !!!

Dan nu Kabbelen...

Het aftellen is begonnen, de regie start in januari, het schrijfproces in volle gang. Première weekend Theater PePijn, Den Haag (21/22 maart 2009). Kaartverkoop reeds begonnen. Info: www.theater-pepijn.nl

Fijne feestdagen!

Brukx & Kempen

13 oktober 2008 - Te lezen op www.deltioncabaretfestival.nl :

"Brukx & Kempen openen op 13 december 2008 de 13e editie van het DCF. De 'Net-Niet-Winnaars' van DCF 2007 spelen dan voor een 'volle bak'. Op het grote podium van Regardz Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle, laten zij - gedurende een 40-tal minuten - het 1000-koppige publiek zien wat het vorig jaar heeft gemist. Op een haar na liepen zij toen 'Ovatie' mis, de bronzen Deltion Cabarettrofee. Maar gelukkig krijgen ze dit jaar een mooie herkansing door als gastartiesten het, op vier na grootste cabaretfestival van Nederland, te openen!"

1 september 2008 - Iedereen van harte welkom op onze nieuwe website en wederom gaan alle credits voor het ontwerpen van de website naar collega -  tromgeroffel - Alex van Holstein !!! Binnenkort ook zelf in première met zijn nieuwe programma, maar dat zeker niet terzijde. (Had ik overigens al gemeld dat Alex ook de poster- en flyerontwerpen voor zijn rekening heeft genomen? Nee? Bij deze dan!).

Daarnaast willen we ook Arna bedanken voor het maken van de promofoto's. Dat doet u leuk dat fotograferen!

Tot slot willen we Richard bedanken voor het kopen van de eerste kaarten voor de première van Kabbelen! We zullen je huldigen op de avond...

Na onze welverdiende zomerstilte gaan we hard aan de slag met het programma Kabbelen. Het schrijfproces begint te vorderen en dus kunnen we gaan starten met het uitproberen, herschrijven, weggooien, uithuilen en dit alles met het uiteindelijke doel:

Première weekend Theater PePijn, Den Haag (21/22 maart 2009) Kaartverkoop reeds begonnen. Info: www.theater-pepijn.nl

Als laatste nieuws kunnen we melden dat we het openingsoptreden mogen gaan verzorgen op het Deltion Cabaret Festival 2009! 45 minuten in de grote zaal... best geinig... ja toch?